Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. November 24. 16:02, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Teának szánta a piacon vett növényt, drogként foglalták le tőle

Teának szánta a piacon vett növényt, drogként foglalták le tőle

Reptéri vámvizsgálaton bukott le a közel 40 kilogramm kábítószerrel, illetve pszichotróp anyaggal Ugandából Angliába tartó brit állampolgárságú szomáliai férfi.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre november 19-én beérkező ugandai járatról szállt le az a brit állampolgárságú szomáliai férfi, akinek csomag- és ruházatátvizsgálása során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 37,77 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak. A gyorsteszt amfetamin hatóanyagra pozitívan reagált, így a férfit a NAV pénzügyőrei átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinak, akik a növényeket lefoglalták tőle – közölte a rendőrség.

Az előzetes szakértői vélemény kimondta, hogy a növényben katinon, vagyis kábítószer, illetve katin, vagyis pszichotróp anyag azonosítható. A nyomozók ez alapján gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása miatt a 46 éves szomáliai férfit, akitől a drogon kívül mobiltelefonját, SIM kártyáját, valamint bőröndjét is lefoglalták.

A gyanúsítása ellen ugyan panasszal nem élt, de kihallgatása során tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Mint elmondta, a zöld leveles-száras növényeket rokonlátogatása során egy ugandai piacon vásárolta kétkilogrammos kiszerelésben, amiket családjának és barátainak szánt. Hangsúlyozta, Afrikában ez gyógynövénynek számít, teaként fogyasztják, de előfordul az is, hogy a szárát rágják.

A férfi egyelőre rács mögött várhatja a hatóságok döntését. Az RRI Bűnügyi Igazgatóságának kezdeményezése alapján a bíróság letartóztatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.