Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 03. 08:28, kedd | Sport
Forrás: mno.hu

Szpisljak: Szeretnénk még erősíteni

Szpisljak: Szeretnénk még erősíteni

Walesben, Cardiffban töltötte az ünnepeket Zoran Szpisljak, az Újpest FC vezetőedzője. Beszélt az elmúlt napokban igazolt két új játékosról, Fodor Marcellről és Nikon El Maestróról is.

A szakember elmondta: szeretné, ha tovább erősödne a keret, és az új játékosok a tervei szerint legkésőbb január 16-tól együtt készülnének a csapattal a telki edzőtáborban.

A vezetőedző szerint eddigi igazolásaik jól sikerültek, mert Fodor Marcell személyében egy több poszton bevethető játékost, Nikon El Maestro Jevtics pedig egy óriási tehetség.

„Nagyon örülök, hogy sikerült Marcellt Újpestre hoznunk. Azt gondolom, sokat tud majd segíteni a csapatnak, ilyen típusú futballistára volt szükségünk. Tudom mire képes, elsősorban bal oldali védőként, de középső védőként és középpályásként is számíthatunk rá. A magyar bajnokság egyik leggyorsabb játékosa, vele mindenképpen erősödik a védelmünk. Nagyon sikeres éveket töltött Debrecenben, komoly tapasztalatot szerzett nemzetközi szinten is, és nagyon motivált, hogy az Újpesttel is eredményes legyen. Szeretne bizonyítani, hiszen korábban már játszott Újpesten, de akkor, nagyon fiatal játékosként nem sikerült kiharcolnia magának a lehetőséget."

Nikont, a 18 esztendős támadó középpályást Zoran Szpisljak évek óta ismeri, és azt gondolja, hogy nagy értéke lesz az Újpestnek.

„Nyolc éves kora óta figyelem, követem Nikon pályafutását. Azóta tartom a családdal a kapcsolatot, mert azt gondolom, hogy rendkívüli potenciál rejlik benne, és nagy értéke lesz az Újpestnek. Tudom, hogy a magyarországi média felkapta az ügyet, amely miatt el kellett jönnie előző klubjától. Amikor tárgyaltunk vele, téma volt ez az eset is. Nikon azóta belátta, hogy hibázott, és azt is, hogy nem volt vicces, amit elkövetett, hiába gondolta ezt hónapokkal ezelőtt. Az osztrák klub jól tette, hogy megbüntette, hiszen egy ilyen ügy mellett nem lehet csak úgy elmenni. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy megadjuk neki a második esélyt, már csak azért is, mert egy fiatal embert nem lehet egy ilyen butaság miatt elítélni. Nikon nagyon elhivatott, már csak a futballra koncentrál, és nagyon keményen dolgozik, hogy felépítse karrierjét és minél sikeresebb legyen. A teljesítménye miatt kell majd megítélnünk, és nem egy hibája miatt, amelyet tizenhét évesen követett el."

Szpisljak továbbra is azon dolgozik, hogy a keret még erősebb legyen.

„Keresünk még játékosokat, és mindent megteszünk azért, hogy erősebb legyen a keretünk. Van még időnk, de azt szeretném, ha a január 16-án kezdődő telki edzőtáborban már minden új futballista együtt edzhessen a csapattal."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.