Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 13. 11:44, kedd | Belföld
Forrás: mti

Sikkasztás miatt hat évre ítéltek egy szegedi ügyvédet

Sikkasztás miatt hat évre ítéltek egy szegedi ügyvédet

Hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy helyi ügyvédet, aki elsikkasztotta az ügyfelek letétként rábízott több millió forintját - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság sikkasztás és csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. A szabadságvesztés mellett a járásbíróság a vádlottat 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és nyolc évre eltiltotta az ügyvédi foglalkozástól, valamint 45 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte.

Az ítélet szerint a 2014 márciusáig ügyvédként dolgozó vádlott a sértettek által rábízott letéti pénzeket saját céljaira használta fel, illetve úgy kért kölcsönt, hogy tisztában volt azzal, nincs reális esélye annak visszafizetésére.

A vádlott szegedi ügyvédi irodájában került sor többségében a szerződések és egyéb okiratok aláírására és a pénzek átvételére. A bűncselekményeket rendszeres haszonszerzésre törekedve, ismerősei bizalmával visszaélve, részben ügyvédként eljárva, majd - kamarai tagságának törlését követően - azt a látszatot keltve követte el, hogy ügyvéd.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, valamint a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be, így a bíróság döntése nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során