Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 01. 09:29, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Óriási akció: 300 rendőr 11 helyszínen csapott le - Videó

Óriási akció: 300 rendőr 11 helyszínen csapott le - Videó

Két megyében, 11 helyszínen, 300 rendőr akciózott. Bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytat büntetőeljárást Kristijan S. és társai ellen a rendőrség.

A Soproni Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya még 2020 májusában olyan információt kapott, mely szerint Sopron belvárosának egyik lakásához tartozó postaládáját kábítószer érékesítésére használják. A jelzést követően a rendőrkapitányság felderítői beazonosították a postaládához tartozó lakás bérlőjét és vevőkörét, majd 2020. november 24-én elfogták a kábítószer terjesztésével foglalkozó gyanúsítottakat. A házkutatás során különösen jelentős mennyiségű extasytablettát foglaltak le, továbbá kis mennyiségben marihuánát és amfetamint – közölte a rendőrség.

Kitérve arra, hogy a nyomozók széleskörű adatgyűjtés során beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el dílereit. A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így 2020 nyarától legalább 100 kilogramm kábítószer szervezett értékesítéséért felelősek.

S. Csaba a kábítószert külföldi kapcsolatán keresztül szerezte be, majd szállította Magyarországra.

A bűnszervezeten április 28-án hajnalban ütöttek rajta a rendőrök a TEK-kel. Sopronban nyolc, míg Zala megyében két helyszínen, ahol elfogták a bűnszervezet közép és felső szintjén elhelyezkedő valamennyi kábítószer-terjesztőt.

Elfogták a bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét, Kristijan S.-t is, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság.

Az összehangolt akcióban 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert, vagyonvisszaszerzés keretében pedig több nagy értékű járművet, készpénzt, ékszereket és órákat foglaltak le a nyomozók.

A rendőrök 9 gyanúsítottat bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít, és kezdeményezte valamennyiük letartóztatását, amit a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.