Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 11. 07:03, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Megállapodott a budapesti reptérrel a Ryanair

Megállapodott a budapesti reptérrel a Ryanair

A Ryanair megállapodásra jutott a budapesti repülőtéri rendőrséggel a személyzet biztonsági határellenőrzésének új módjáról, így a légitársaság nem töröl újabb budapesti járatokat.

Az ír légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megállapodás biztosítja, hogy a Ryanair huszonöt perces fordulóidővel közlekedő speciális járatai nem szenvednek késést a személyzet biztonsági vizsgálata miatt, és emiatt nem kerül sor járattörlésre. A közleményben az is szerepel, hogy a korábban bejelentett, március 16-ig tartó járattörlésben érintett két járatot szervezési okokból nem lehet visszaállítani.

A Ryanair egy hete jelentette be, hogy a március 3-ától számított két hétben naponta egy - összesen tizenhárom - járatot töröl mindaddig, ameddig sikerül megállapodni a repülőtéri hatóságokkal. A lépést azzal indokolták, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a határőrizetért felelős repülőtéri rendőrség ragaszkodik ahhoz, hogy a pilóták és az utaskísérők elhagyják a megérkező repülőgépet okmányellenőrzésre. A Ryanair szerint nincs ehhez hasonló gyakorlat az Európai Uniónak a légitársaság által használt másik százhetven repülőtere egyikén sem. A Ryanair bizonyos járatokat huszonöt perces fordulóidővel közlekedtet, és véleményük szerint ebbe az időbe nem fér bele a biztonsági ellenőrzés. Emiatt pedig a járatok késést szenvednek, kényelmetlenséget okozva ezzel az utasoknak.

A légitársaság korábban levélben fordult a Budapest Airporthoz, és azt írta, hogy nincs jogi alapja a magyar hatóság által megkövetelt eljárásnak. Értesítette továbbá a Budapest Airportot arról, hogy a huszonöt perces fordulóval induló írországi és nagy-britanniai járatain a budapesti személyzet március 1-jétől nem veti alá magát az eljárásnak. Ezután a Budapest Airport március 1-jén a manchesteri, március 2-án a baden-badeni járatnak nem adott felszállási engedélyt, és azokat a járatokat törölni kellett.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során