Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Július 20. 18:08, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Időseket átverő bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

Időseket átverő bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

Engedélyek nélkül üzemeltetett idősek otthonába felvett, ápolásra szoruló emberek vagyonát kicsaló bűnszövetség hat kecskeméti és egy kiskunhalasi tagját vették őrizetbe a rendőrök kedden.

Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének szerdai tájékoztatása szerint a kecskeméti idősek otthonát egy négy főből álló család üzemeltette.

Az otthon lakóinak egy részét a csapat szociális munkásként dolgozó tagja, egy 59 éves kiskunhalasi nő kutatta fel. Az ápolásra szoruló betegeket összehozta az otthon üzemeltetőivel, akik később különböző megtévesztő módszerekkel megszerezték a náluk lakó idős emberek vagyonát.

A nyomozók kedden négy település tizenkét helyszínén csaptak le a társaságra. Mindenhol kutatást tartottak, és nagyobb mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, ékszert és személyautót foglaltak le. A tettestársakat különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, akik hosszú időn át, szorosan együttműködve csaltak ki pénzt idősektől.

Címkék: bűnbanda, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során