Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Április 13. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Időpontot lehet foglalni az adóhatóságnál

Időpontot lehet foglalni az adóhatóságnál

Április 16-tól előre lehet időpontot foglalni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a leggyakrabban intézett ügyekre, így adókártya és adóigazolás igénylésére, illetőségigazolás kérésére és ügyfélkapunyitásra.

A hivatal pénteki közleménye szerint évente több millió adózó keresi fel személyesen a hivatal ügyfélszolgálatait, akiknek egy része mostantól több adóügyet sorban állás nélkül intézhet.

A NAV honlapján az internetes ügyfélszolgálati időpontfoglalást biztosító program hétfőtől érhető el. Az ügyintézési időpontok lefoglalására a NAV 22 központi ügyfélszolgálatán, a NAV oldalon „Ügyfélszolgálatok”, „Kapcsolatfelvétel” és „Szolgáltatások” menüpontjai alatt van lehetőség.

A hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy időpontot foglalni legfeljebb két hétre előre lehet, és legkorábban az időpont lefoglalását követő második napra lehet ügyintézési időpontot előjegyezni.

Az ügyfélnek először ki kell választania, melyik ügyfélszolgálaton szeretne ügyet intézni, majd meg kell adnia az intézendő ügy típusát. Ezután pedig kiválaszthatja a számára kedvező szabad ügyintézési időpontot. Nemcsak saját ügyben van mód az előzetes időpontfoglalásra, a meghatalmazottként, képviselőként eljárók is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A NAV közölte, ha az időpontfoglalás során az ügyfél megadja e-mail címét, elektronikus visszaigazolást kap az időpontfoglalás részletes adatairól.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.