Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: orientpress

Ha fogyni szeretne, hagyjon fel a diétás kólával is!

Ha fogyni szeretne, hagyjon fel a diétás kólával is!

Valószínűleg sokakat elszomorít az a hír, hogy a diétás kóla nem segít a fogyásban. A Purdue Egyetem tanulmánya ugyanis megállapította, hogy a diétás üdítők csakúgy köthetőek az olyan egészségügyi problémákhoz, mint az elhízás, a szívproblémák vagy a cukorbetegség, mint cukros társaik - írja a USA Today.

Susie Swithers pszichológus, viselkedési neurológus számos korábbi tanulmány átfogó elemzését végezte el annak kiderítésére, hogy a diétás üdítőitalok hosszútávú fogyasztása növeli-e az elhízás és más egészségügyi problémák kockázatát.

Meglepő módon a legtöbb tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a diétás üdítőitalok legalább olyan károsak, mint cukros párjaik. Másrészt a legtöbbször a fogyásban sem segít, ugyanis sokan úgy gondolják, hogy az üdítővel 'megspórolt' kalóriát máshonnan megengedhetik maguknak.

Más tanulmányok azt a következtetést vonták le, hogy a mesterséges édesítőszerek megzavarják a szervezet azon képességét, amely képes meghatározni, mennyi kalóriára van szüksége, így tulajdonképpen növeli az étvágyat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.