Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 22. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a férfit, aki két nőt próbált megerőszakolni

Elítélték a férfit, aki két nőt próbált megerőszakolni

Öt év börtönre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki 2018 áprilisában és októberében is nemi erőszakot akart elkövetni - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

A terheltet kétrendbeli szexuális erőszak és egyrendbeli testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az elsőfokú bíróság - közölték.

A vádlott 2018 áprilisában és októberében is a hajnali órákban nézett ki magának egy-egy nőt. Követte őket a társasházuk bejáratáig, ott hátulról a nyakukat elkapva a földre rántotta, fogdosta és szexuális együttlétre akarta kényszeríteni őket, egyiküket többször meg is ütötte - ismertették.

Hozzátették: bizonyítékként értékelte a bíróság - a vádlott részleges tagadásával szemben - a sértettek vallomását, az igazságügyi szakértői véleményeket, a rendőri jelentésekben foglaltakat, a kamerafelvételeket, a tanúvallomásokat, valamint egyéb okirati bizonyítékokat.

A bíróság enyhitő körülményként értékelte a "kismértékű időmúlást" és a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe "a kitartó elkövetési módot" - áll a közleményben.

Az ügyészség súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Címkék: ítélet, erőszak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.