Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

- jelentették be az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Balog Gábor, a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője elmondta, hogy napjainkban fokozott problémát jelentenek az új pszichoaktív szerekkel való visszaélések.

Ezek jellemzői, hogy az elkövetői kör "rokoni, vérségi alapon szerveződik". Tagjai alacsonyabb társadalmi körökből kerülnek ki, szegregált területekről érkezők, akik maguk is fogyasztóként kezdik, majd egyre több anyagot szereznek be és az ismeretségi körükben kezdik terjeszteni, így kereskedőkké válnak - ismertette.

Hozzátette, az új pszichoaktív szerek elterjedését megkönnyíti, hogy olcsóbban beszerezhetők és könnyebben hozzáférhetők a klasszikus kábítószereknél.

A most leleplezett bűncselekményekről Balog Gábor elmondta, hogy a Készenléti Rendőrség szegedi regionális osztálya indított büntetőeljárást egy kiskunhalasi férfi, valamint egy szegedi nő és élettársa ellen.

A nyomozás során megállapították, hogy a pár kimondottan a kereskedés céljaira bérelt egy harmadik emeleti lakást Szegeden, a vevőket itt fogadták. A kábítószer beszerzését a férfi, N. Sándor intézte, aki egy kiskunhalasi lakossal, R. Norberttel állt kapcsolatban, utóbbi felsőbb kapcsolata K. Csaba volt.

Kiderült, hogy K. Csaba ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is eljárást folytat, ezért szorosabbra fűzték az együttműködést velük - mondta a KR NNI főosztályvezetője.

Megtudták, hogy az adásvételek rendszeresen egy kecskeméti bevásárlóközpont parkolójában történtek. A következő alkalom 2024. március 20-én volt, aznap közös akcióban, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együtt és a TEK bevonásával rajtaütöttek a gyanúsítottakon. A helyszínen elfogták K. Csabát és R. Norbertet, és megtalálták az adásvétel tárgyát képező 540 gramm kábítószert, valamint annak ellenértékét, 700 ezer forint készpénzt is.

K. Csaba és R. Norbert elfogásával egy időben őrizetbe vették a szegedi terjesztő párost is, náluk a házkutatás során csekély mennyiségű pszichoaktív szert foglaltak le.

A pár 2023 májusától az elfogásásáig naponta 70-240 ezer forint értékben értékesített "kristályként" ismert új pszichoaktív szert, a grammját 5000 és 7500 forintért. A vizsgálat megállapította továbbá, hogy R. Norbert 2023 májusától 41 kilogramm, azaz 725 adag pszichoaktív szert adott el.

A gyanúsítottak letartóztatását időközben elrendelte a Szegedi Járásbíróság - tette hozzá Balog Gábor.

Címkék: drog, rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 14:00, kedd | Kék hírek

Kiásta az iszapot a saját területén, megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét

Egy 65 éves ercsi lakos 2023 májusában az egyik zánkai, közvetlen Balaton-parti ingatlanon engedély nélkül gépi földmunkavégzést folytatott.

2024. Május 28. 10:32, kedd | Kék hírek

Fegyvereket és több ezer lőszert találtak egy albán férfinál Röszkénél

Géppisztolyokat, pisztolyokat és több ezer lőszert próbált meg Magyarországra csempészni egy albán férfi, az ügyészség indítványozta a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2024. Május 28. 08:06, kedd | Kék hírek

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták az utolsó áldozat holttestét

Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban