Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 07. 16:04, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Bakondi: beigazolódott, hogy nem szabad fegyvert szállítani a háborúba

Bakondi: beigazolódott, hogy nem szabad fegyvert szállítani a háborúba

A magyar kormány helyesen ítélte meg, hogy nem szabad fegyvert szállítani az ukrajnai háborúba - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a kárpátaljai rakétatámadás kapcsán az M1-en péntek este.

Bakondi György azt is kiemelte: fontos, hogy a háború és az embargók, szankciók árát ne a magyar emberek fizessék meg.

A főtanácsadó közölte: Ukrajnából tömegesen érkeznek a menekültek, eddig mintegy 675 ezren jöttek Magyarországra. Ugyanakkor minden harmadik magyar részt vett valamilyen formában a menekültek támogatásában, ebben a kérdésben nemzeti összefogás jött létre.

Magyarországról eddig mintegy 3 milliárd forint értékű segélyszállítmányt juttattak el Ukrajnába, továbbá 37 milliárd eurós felajánlást tett a kormány, ebből kórházak, iskolák, otthonok épülhetnek Ukrajnában, és beteg gyerekek gyógyítását, fiatalok magyarországi egyetemi oktatását támogatják - mondta Bakondi György.

Hozzáfűzte: a déli határnál erősödött az illegális migráció, idén eddig mintegy 62 500 határsértés történt, tavaly az év hasonló időszakában 31 ezer, és idén eddig 480 embercsempészt fogtak el, míg tavaly ebben az időszakban 240-et.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára