Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 13. 10:19, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A polgármester volt az uzsorás Nyírpilisen? - letartóztatták

A polgármester volt az uzsorás Nyírpilisen? - letartóztatták

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis polgármesterét a Mátészalkai Járásbíróság, a végzés nem jogerős.

Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta, az őrizetben lévő B. R. előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás-előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2017. március 10-ig rendelte el a járásbíróság nyomozási bírója.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014-től kihasználta a Nyírpilisen nehéz anyagi helyzetben lévő lakosok helyzetét, és több embernek úgy adott pénzt és élelmiszert hitelbe, hogy ötven százalékot meghaladó kamattal növelt összeget kért. A gyanúsított ezzel a sértetteket és családtagjaikat súlyos nélkülözésnek tette ki - ismertette a szóvivő.

Toma Attila megjegyezte, a polgármester február 7-én este megjelent az egyik sértett lakóházánál és tőle tartozásai fejében pénzt követelt, azzal fenyegetve, hogy megöli őket, valamint a sértettet le is köpte.

A bíróság álláspontja szerint a kényszerintézkedés elrendelését a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye indokolta - tette hozzá a törvényszék szóvivője.

A végzés a gyanúsított és védői fellebbezések miatt nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.